Meistä

Oy Suomi-Neon on Suomen vanhin valomainosten valmistaja. Yrityksemme on perustettu 1927 ja meillä on kokemusta monenlaisista valomainoksista hehkulampuilla valaistuista maalatuista puukilvistä nykyaikaisiin LED-valomainoksiin. Tuotevalikoimaamme kuuluu neon-, LED- ja loisteputkimainokset sekä valaisemattomat kilvet ja mainosteippaukset.HISTORIA

1898 Perusaine Neon löydetään.

11.12 1910 Georges Claude esittää maailman ensimmäisen neonmainoksen Pariisissa. Ensimmäinen kilpi myydään 1912 ja kolme vuotta myöhemmin Claudelle myönnetään patentti.

1923 Clauden yritys myy ensimmäisen neonmainoksen Yhdysvaltoihin.

1927 Sven Jokimaa ostaa Claudelta lisenssin ja perustaa Jokimaan Kilpitehdas - nimisen yrityksen jonka nimi myöhemmin muuttuu Oy Suomi-Neoniksi. Yritys toimii usealla osoitteella Helsingin keskustassa 1930-luvulla, mm. paikalla jossa nykyään toimii Sokoksen tavaratalo.

1948 Suomi-Neon muuttaa Kalevankatu 45:een "vihreään taloon".

1962 Nick Holonyak keksii valodiodin.

1970-luku Muovi yleistyy neonkilvissä ja myös loisteputket tulevat mainoskäyttöön.

1981 Stig Lindqvististä omistaja ja toimitusjohtaja.

1985 Suomi-Neon valmistaa ja asentaa värikkään ja vilkkuvan Radio City-neonvalomainoksen Lepakkoluolaan Ruoholahteen ja mainoksesta tulee merkittävä maamerkki.

1990-luku Pankkikriisi ja lama johtavat muutoksiin valomainosalalla.

2000-luku Valodiodit yleistyvät valonlähteenä ja Suomi-Neon on yksi ensimmäisistä yrityksistä joka ottaa tämän ratkaisun käyttöön. Vuosikymmenessä LED käytännössä korvaa neonin muovipintaisissa valomainoksissa.

1.10 2001 Yritys muuttaa Kisällitalon teollisuuskiinteistöön Vallilaan.

2008 Teipeistäkin tulee näkyvämpi osa liiketoimintaa teippileikkurin hankinnan myötä.

2010-luku LED alkaa korvaamaan myöskin loisteputkia isommissakin mainoskoteloissa. Samaan aikaan myös perinteinen neon tekee voimakkaan paluun varsinkin ravintoloiden sisämainoksissa.

2016 Valmistamme ja asennamme kaksi todella näyttävää Playhouse LED-valomainosta yrityksen kotikiinteistöön Kisällitaloon.

2020-luku Kohti uusia haasteita, vaikka vuosikymmen alkaakin pandemialla joka heijastuu moneen alaan, myöskin valomainosalaan.